Gastouderopvang Carlijn

Hoe werk ik?

 

Thema's:

 

Bij Gastouderopvang Carlijn wordt er gewerkt met VVE programma’s  van Kiki en hebben elke maand een nieuw thema m.u.v. de zomervakantie dan loopt het thema maand door.

 

Het werken met thema’s vind ik erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.

Tijdens elk thema komen er bijpassende activiteiten aan bod, leren de kinderen nieuwe woorden, lezen we boekjes, zingen we liedjes of word er een passend filmpje gekeken en hebben het belangrijkste nog ... we veel plezier!

 

Werkwijze:

 

Ik vind het erg belangrijk dat elk kindje zich veilig en vertrouwd voelt en zich heerlijk kan vermaken terwijl papa en mama werken.

Bij Gastouderopvang Carlijn wordt veel gespeeld ook vrijspel vind ik een belangrijk onderdeel van de dag waar kinderen zelf hun fantasie kunnen inzetten en het spel leiden.

 

Spelen is belangrijk en spelenderwijs leren kinderen erg veel. Merk ik dat een kind toe is aan meer uitdaging, dan biedt ik dit aan.

Ik benader kinderen positief en stimuleren ze in zijn of haar ontwikkeling.

 

Naast de thema's  werk ik ook met dagritmekaarten en een vaste dagindeling. Dit is duidelijk voor de kinderen en bied rust.

Aan de dagritmekaarten zitten 2 liedjes of een versje gekoppelt en kleur van de dag.

 

Ik werk met een communicatie schrift voor kinderen tot 2 jaar. Hierin kunnen zowel ouders als ik van Gastouderopvang Carlijn een overdracht doen.

Hierin schriif ik belangrijke nieuwtjes en schrijven we een leuk verhaaltje over wat we die dag gedaan hebben en wat voor leuke of spannende dingen we hebben mee gemaakt.

 

Zo krijgen kinderen ook een leuk aandenken voor later.

 

Verder voldoet mijn huis aan alle eisen om kinderen veilig op te vangen (denk hierbij aan traphekjes, brandveiligheid en dergelijke).

Dit wordt jaarlijks door de het gastouderbureau als  GGD gecontroleerd. 

 

Huisdieren:

Bij gastouderopvang Carlijn zijn er 2 katten die tijdens de opvang boven verblijven en zoveel mogelijk buiten bereik van de kinderen zijn. Zij kunnen ook niet op de kinderkamer komen, daarnaast is er een kleine hond die een bench in de keuken heeft waar kinderen niet bij kunnen, maar wel los rond loopt tijdens de opvang en veel slaapt

 

 

 

 

Gastouderopvang Carlijn, tel.: 06-48332454  |  info@gastouderopvangcarlijn.nl