Gastouderopvang Carlijn

Praktische zaken

 

Dagprogramma Gastouderopvang Carlijn

 

07.00 – 09.00 uur:            Ontvangst kinderen en vrij spel, boekjes lezen

                                         (eventueel ontbijten)

09.30 – 10.00 uur:             Fruit eten/  Sap drinken

10.00 – 10.15 uur:              Verschoningsronde

10.15 – 11.30 uur:              Buiten spelen of activiteit

11.30 – 12.15 uur:              Lunch

2.15 - 14.00 uur:               Slapen en luiers verschonen (afhankelijk van leeftijd

                                         en behoefte van het kind kunnen de slaaptijden 

                                         afwijken)

14.15 - 15.30 uur:              kinderen ophalen van school

15.30 – 15.45 uur:             Thee/Sap drinken met een koekje

15.45 – 16.15 uur:              Buiten-, vrijspelen of activiteit

16.15 – 16.30 uur:              Verschoningsronde

16.30 – 17.00 uur:             Klaarmaken van warme maaltijd (kinderen hebben vrij

                                         spel)

17.00 – 17.45 uur:             Eten

17.45 – 19.00 uur:             Vrij spel; kinderen worden gehaald       

  

Kinderen kunnen tussen 07.00 en 09.00 gebracht worden en opgehaald worden tussen 17.00 en 19.00 uur om de rust en regelmaat zoveelmogelijk te waarborgen. Overige tijden is mogelijk in overleg. (Baby's hebben uiteraard hun eigen ritme)


Gastouderopvang Carlijn: zorgt voor voeding (brood, beschuit, cracker), drinken (melk, roosvicee, ranja, thee), fruit (wisselend), tussendoortjes (koekje, plakje ontbijtkoek, soepstengel). na de hand van een veingsbeleid.

De vraagouder zorgt voor: Luiers, luierdoekjes, flesvoeding, speen, knuffel, slaapzakje, pantoffels, een setje reservekleding. Alles zoveel mogelijk gemerkt (tip: goedgemerkt.nl)

 

Baby’s: Het dagritme van de baby’s is afhankelijk van hun eigen schema thuis en wordt dan ook in overleg met de ouders bepaald. Er wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de wensen van de ouders.

 

Voeding: Ik vind het belangrijk dat kinderen tijdens de opvang gezonde voeding krijgen. Bij Gastouderopvang Carlijn krijgen de kinderen verantwoord voeding, fruit en tussendoortjes. U kan op verzoek een kopie ontvangen van het voedingsbeleid, dat gericht is op het voedingscentrum. Als uw kind jarig is en u wilt trakteren op de groep, dan vraag ik u om te kiezen voor iets gezond. Snoep en dergelijke worden mee naar huis gegeven. Voor traktatie-ideeën kunt u natuurlijk altijd om advies vragen.

 

Uitstapjes: Als de groep het toelaat, vind ik het ook erg leuk om met de kinderen een uitstapje te maken. Bijvoorbeeld lopend of met de walking wagon, naar de kinderboerderij of een boodschap doen. Mocht ik een bijzonder uitstapje willen maken, dan zal ik dit van te voren met u bespreken, denk hierbij aan uistapje dierenpark of indour/outdoor speeltuin.

 

Kennismaking/ intake: indien u interesse heeft in de opvang bij Gastouderopvang Carlijn dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Als u besloten heeft uw kinderen onder te brengen bij Gastouderopvang Carlijn, volgt er een uitgebreid intake gesprek met een gastouderbureau, zij zorgen verder voor de administratie en facturatie.

Gastouderopvang kan u hierbij meer informatie geven betreft de gastouderbureau.

 

Overdracht: als u de kinderen brengt en ophaalt is er tijd om de bijzonderheden voor/van die dag door te spreken.

 

Communicatie schrift: ieder kind krijgt tot max 2 jaar een communicatie schriftje. Hierin kunnen ouders schrijven hoe het thuis gaat en de bijzonderheden noteren. Deze wordt dan ’s morgens aan de leidster gegeven zodat zij de bijzonderheden en de dag kan beschrijven op de opvang. Aan het eind van de dag gaat het schrift weer mee naar huis.

 

Persoonlijk bakje: Ieder kind met uitzondering als u meerder kindjes heeft bij Gastouderopvang Carlijn hebben een persoonlijk bakje. Hier kunt u luiers, slaap zakje, voeding, knuffel en andere spulletjes in bewaren.

 

Schoenenbeleid: Ik wil liever niet allemaal zand op de vloer als er baby’s kruipen i.v.m. hygiëne en veiligheid. Daarom stel ik het zeer op prijs als u voor antislip slofjes zorgt. Deze mogen in het bakje achter gelaten worden voor de volgende opvang dag.

 
Uitstapjes en vervoer: Als uw kind opgevangen wordt bij Gastouderopvang Carlijn geeft u tijdens het intakegesprek schriftelijk toestemming voor het vervoeren van uw kind in de auto, fiets en walking wagon.


Opzegtermijn:
De opzegtermijn van de opvang bedraagt min. één maand per eerste van een kalendermaand. Dit is per gastouderbureau verschillend, de gastouder houd het afgesproken termijn van het des betreffende gastouderbureau hierbij aan.Gastouderopvang Carlijn, tel.: 06-48332454  |  info@gastouderopvangcarlijn.nl